Повернутися до звичайного режиму

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ПСИХОЛОГІЧНА СЛУЖБА НЕМИШЛЯНСЬКОГО РАЙОНУ РАДА ВАС ВІТАТИ НА НАШОМУ САЙТІ!

/Files/50732297_2174478382814761_8383145282635825152_n.jpg

/Files/images/51979908_572677353199196_7409068316473425920_n.jpg

Основною метою діяльності нашого сайту є забезпечення доступності інформації у сфері практичної психології та соціальної роботи, спрямованої на збереження та укріплення здоров’я, підвищення адаптаційних можливостей, створення умов для повноцінного і гармонійного розвитку всіх учасників навчально–виховного процесу, посилення розвивального і виховного компонентів.

/Files/images/74210185.jpg

У сучасному розвинутому суспільстві людина знаходиться під постійним впливом і тиском різнопланових життєвих ситуацій, цінностей, зростаючого потоку інформації. Темп та ритм життя змушує людину жити в умовах постійного стресу. Ідеологічні та політичні розходження, економічна нестабільність та прояви кризових явищ роблять психіку людини гостро вразливою. З іншого боку науково-технічний прогрес не можливий без врахування людського фактора.

Усе це і обумовлює той факт, що професія психолога набула надзвичайної важливості та необхідності у всіх сферах діяльності: в освіті, на виробництві, в управлінні, в бізнесі, в правоохоронних органах тощо. Сьогодні до психолога за кваліфікованою професійною допомогою звертаються батьки і вчителі, бізнесмени і керівники підприємств, політичні діячі і звичайні люди, в кожного з них є проблеми, для розв’язання яких необхідні певні психологічні знання.

Психологічна служба є частиною системи освіти, тому її основні завдання і функції повинні виходити з місії системи освіти, а саме принципи гуманістичного характеру освіти, пріоритету загальнолюдських духовних цінностей, життя та здоров’я людини, свободи розвитку особистості та адаптивності системи освіти до рівня і особливостей розвитку особистості повинні бути організаційно забезпечені системою освіти.

Психологічна служба у своїй діяльності керується Конституцією України, Декларацією прав людини, Конвенцією про права дитини, Законами України про освіту, чинним законодавством України, Положенням про психологічну службу системи освіти України, Етичним кодексом психологів України. Діяльність служби в системі освіти України забезпечується практичними психологами, соціальними педагогами, консультантами психолого-медико- педагогічних консультацій, методистами, які мають вищу спеціальну освіту.

Відповідно, місія психологічної служби полягає у забезпеченні розвиваючого характеру освіти, тобто психолого-педагогічних умов для успішного вирішення завдань навчання та розвитку.

Питання? Відповідь!

Питання відсутні
Задайте Ваше питання
Для того, щоб задати питання на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.